Chronisch ZorgNet, Longrevalidatie incl. COVID-19, Hartrevalidatie, Claudicatio, Osteoporose – Fysiotherapie Ellen Buynsters – Haaren
Gildepad 8 5076AN Haaren Tel:0411-623358

Welkom bij Fysiotherapie Ellen Buynsters

Service is onze naam. Praktijk Fysiotherapie is in 2023 gereviewd door 308 cliënten en is beoordeeld met een 9,3.

Tevens is de praktijk 11 mei 2023 weer HKZ gecertificeerd voor de 13e keer op een rij. Hier zijn we uiteraard heel trots op! Er is een select aantal praktijken met dit keurmerk. U bent verzekerd van kwalitatief goede zorg in deze Fys’Optima praktijk.

De Fys’Optima praktijk zorgt ervoor dat de fysiotherapeuten optimale aandacht aan hun patiënten kunnen geven.

Het uitgangspunt van ons is, dat actieve fysiotherapie (bv. in de oefenzaal) en zelfmanagement (adviezen, huiswerkoefeningen) centraal staan, zonder de waarde van de passieve behandelvormen (bv. massage/oefentherapie) uit het oog te verliezen.

De ontwikkeling van de doelgroepprogramma’s en specifieke software om informatievoorziening en thuistraining te professionaliseren vormen een essentieel onderdeel.

Chronisch ZorgNet, Longrevalidatie incl. COVID-19, Hartrevalidatie, Claudicatio, Osteoporose

De praktijk is aangesloten bij het Chronisch Zorg Net. Het Chronisch Zorg Net heeft vier pijlers waar wij als praktijk in gespecialiseerd zijn; Hartrevalidatie, Longrevalidatie incl. COVID-19,  Claudicatio én Osteoporose. Hieronder volgt informatie over Claudicatio. Wat betreft Hart- en Longrevalidatie en Osteoporose,  zie op de website bij specialisme en aandachtsgebieden voor verdere informatie.

 

Claudicatio Intermittens, etalagebenen, Fontaine 2

 

Claudicatio Intermittens is een uiting van Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) en wordt veroorzaakt door slagaderverkalking (artherosclerose) in de benen. Slagaderverkalking komt bij ieder mens voor; het is een onderdeel van het ouderdomsproces. De bloedvaten worden door de jaren heen minder elastisch en stug en dik. De binnenkant van de slagader raakt beschadigd door het afzetten van vetten (cholesterol) en kalk, wat door het bloed vervoerd wordt. Hierdoor worden de bloedvaten steeds nauwer. Uiteindelijk kan er een flinke vernauwing ontstaan, een zogenaamde stenose. Bij inspanning, zoals bijvoorbeeld lopen, ontstaat hierdoor een pijnlijke kramp of een doof gevoel in de benen. Bij het stilstaan verdwijnt dit gevoel. De behandeling zal bestaan uit een op maat gemaakt trainingsprogramma. Dit is afhankelijk van de resultaten van het fysiotherapeutisch onderzoek.
De training zal bestaan uit onder andere:

  • Looptherapie: gesuperviseerde looptraining en het aanleren van een juist looppatroon (indien nodig).
  • Conditietraining: het leren lopen van langere afstanden zonder te hoeven pauzeren.
  • Krachttraining: het versterken van de beenspieren.
  • Informatie en adviezen.
  • Het leren omgaan met uw klachten

Claudicatio intermittens, (Fontaine 2)  wordt door de zorgverzekeraars gezien als een chronische indicatie. Vanaf 2017 worden 37 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering, uw aanvullende verzekering wordt niet aangesproken.