Echografie – Fysiotherapie Ellen Buynsters – Haaren
Gildepad 8 5076AN Haaren Tel:0411-623358

Welkom bij Fysiotherapie Ellen Buynsters

Service is onze naam. Praktijk Fysiotherapie is in 2023 gereviewd door 299 cliënten en is beoordeeld met een 9,3.

Tevens is de praktijk 11 mei 2023 weer HKZ gecertificeerd voor de 13e keer op een rij. Hier zijn we uiteraard heel trots op! Er is een select aantal praktijken met dit keurmerk. U bent verzekerd van kwalitatief goede zorg in deze Fys’Optima praktijk.

De Fys’Optima praktijk zorgt ervoor dat de fysiotherapeuten optimale aandacht aan hun patiënten kunnen geven.

Het uitgangspunt van ons is, dat actieve fysiotherapie (bv. in de oefenzaal) en zelfmanagement (adviezen, huiswerkoefeningen) centraal staan, zonder de waarde van de passieve behandelvormen (bv. massage/oefentherapie) uit het oog te verliezen.

De ontwikkeling van de doelgroepprogramma’s en specifieke software om informatievoorziening en thuistraining te professionaliseren vormen een essentieel onderdeel.

Echografie

Wat is echografie?

Echografie of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), is een beeldvormend onderzoek waarbij opnames gemaakt kunnen worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder) kunnen goed in beeld worden gebracht. Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt. Waarom gebruikt de fysiotherapeut echografie?
Met behulp van echografie kan sneller en gerichter een diagnose worden gesteld. Hoe beter we de oorzaak van de klacht kennen, hoe gerichter de behandeling is en hoe groter het behandeleffect zal zijn.Bij welke klachten gebruikt de fysiotherapeut echografie?
Enkele voorbeelden waarbij we bv. echografie kunnen gebruiken zijn:

  • Een spierblessure;
  • Een peesblessure;
  • Een slijmbeursontsteking;
  • Impingement;
  • Verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden;
  • Onderzoek naar cystes;
  • Hielspoor;   

Hoe werkt echografie?

De fysiotherapeut gaat met een echokop met gel erop over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Op een scherm wordt het onderzochte gebied in zwart/wit in beeld gebracht. Het echografie-onderzoek duurt maximaal een half uur. Het doet geen pijn en is niet schadelijk voor je lichaam. We bespreken direct de uitslag van het onderzoek. Zo kunnen we een behandelplan op maat opstellen.

Wat kost echografie?

Eén behandeling Fysiotherapie. Bent u aanvullend verzekerd dan valt de echo onder deze verzekering.

Contact opnemen?

U kunt rechtstreeks met ons contact opnemen, er is geen verwijzing van een arts noodzakelijk. (Telefoonnummer: 0411-623358 of per mail; info@fysiobuynsters.nl).
Ons team staat met al zijn deskundigheid in de echografie voor u klaar!