FyraNet, reuma – Fysiotherapie Ellen Buynsters – Haaren
Gildepad 8 5076AN Haaren Tel:0411-623358

Welkom bij Fysiotherapie Ellen Buynsters

Service is onze naam. Praktijk Fysiotherapie Buynsters is in 2023 gereviewd door 302 cliënten en is beoordeeld met een 9,4. Wij zijn een keurmerk praktijk en aangesloten bij SKF (Stichting Keurmerk Fysiotherapie). Zie ook www.keurmerkfysiotherapie.nl. Keurmerkpraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging én een stap verder gaan in het hoog kwalitatief behandelen van patiënten. Bij de kwaliteitseisen gaat het om bijvoorbeeld de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van de klanttevredenheidsonderzoeken en het op orde hebben van procedures. We zijn kwaliteitsgericht, innovatief en maximaal transparant in onze werkwijze. Het uitgangspunt van ons is, dat actieve fysiotherapie (bv. in de oefenzaal) en zelfmanagement (adviezen, huiswerkoefeningen) centraal staan, zonder de waarde van de passieve behandelvormen (bv. massage/oefentherapie) uit het oog te verliezen.

FyraNet, reuma

fyranet

Wij zijn extra geschoold in fysiotherapie bij Reuma. De praktijk heeft als doel om hoogwaardige zorg te bieden aan mensen met een reumatische aandoening. We zijn up to date van de laatste ontwikkelingen op het gebied van reumatische aandoeningen. De praktijk is aangesloten bij het FyraNet, netwerk voor reuma.

Reuma kan in 3 categorieën worden ingedeeld:

  • Ontstekingsreuma: vormen van reuma met als belangrijkste kenmerk ontstekingen aan de gewrichten zoals: ReumatoïdeArthritis, Bechterew, sclerodermie en ziekte van Sögren zijn hier bekende voorbeelden van.
  • Arthrose:de meeste voorkomende vorm van reuma in Nederland. Hierbij worden de kraakbeenoppervlakken van gewrichten aangetast.
  • Wekedelen-reuma: vormen van reuma die zich kenmerken door klachten aan de weke delen van het bewegingsapparaat: de spieren, pezen en banden. Bv. Fibromyalgie, tendinitis- en bursitisklachten.

De behandeling kan bestaan uit de bv de volgende mogelijkheden:

  • Actieve mobiliserende oefeningen
  • Houding- en tilinstructies
  • Krachttraining
  • Uithoudingsvermogen trainen
  • Ook de Sensa Move wordt regelmatig ingezet
  • Dry Needling, voor met name triggerpoints, zie website onder specialisaties-Dry Needling

Vaak, om voorwaarden te creëren om te kunnen oefenen in de zaal, of ter afwisseling, wordt individueel behandeld zoals bv massage/passieve mobilisaties en adviezen.

De praktijk is op de hoogte van de RAPIT methode (Reumatoïde Artritis Patiënten In Training)